Kielboot

De kielboot is de ideale boot om in te leren zeilen. Een stabiele boot die voldoende uitdaging biedt op alle niveaus. In de kielboot zit je met maximaal 3 cursisten in een boot zodat je constant bezig bent met het zeilen. De instructiegroep heeft maximaal 2 boten zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt tijdens de lessen.

De kielboot is vooral geschikt voor cursisten die op een rustige manier willen leren zeilen en is voor alle leeftijden geschikt. Op dit moment worden er alleen kielboot lessen gegeven aan volwassenen.

Windsurfen

Bij Zeilsurfschool Meerstad varen we alleen met goed en nieuw materiaal, dus geen oude surfzeilen die met ducktape aan elkaar hangen! Als beginner leer je het surfen met onze trainer zeilen van 3 m2 t/m 5 m2 gemaakt van dacron maar als je het surfen een beetje onder de knie hebt kan je al snel varen met de monofilm zeilen van het merk Goya! De surfboards die wij bij Zeilsurfschool Meerstad gebruiken zijn van het merk Goya, ideaal om op te leren surfen maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor de gevorderde surfers!

De lessen zijn zo opgebouwd dat je eerst de basis leert om zelfstandig te kunnen varen waarna de lessen zich verplaatsen naar andere plekken op het meer om de wind op te zoeken en gave moves gaat oefenen. De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 5 cursisten zodat er optimale aandacht is voor elke cursist.

Op dit moment worden er alleen windsurflessen gegeven aan volwassenen

Zwaardboot

Varen met een zwaardboot betekent leren trapeze hangen, planeren en varen met een genaker om nog sneller te gaan. Bij zeilsurfschool meerstad varen we met Laser Vago's, een ideale boot om in te leren zwaardboot zeilen.

Wedstrijdzeilen is een integraal onderdeel van het zwaardboot varen en zal dus ook veel behandeld worden. Maar naast het actieve zeilen is het natuurlijk ook veel genieten! De groepen zijn maximaal 6 cursisten per instructeur zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt, daarnaast werken wij niet met wissels dus je kunt altijd varen!

Zwaardboot zeilen is geschikt voor de echte sportievelingen want je ligt geregeld in het water en vraagt daarnaast een flinke fysieke inspanning! Op dit moment worden er alleen zwaardboot lessen gegeven aan volwassenen.