Jeugdzeilen

Optimist (6 – 10 jaar)
Als het zeilen je wel stoer lijkt en je bent nog geen 10 jaar dan hebben wij speciaal voor jou de optimist. Dit is een boot die je helemaal zelf leert te varen. Jazeker, de instructeur is natuurlijk wel in de buurt, maar jij bent je eigen kapitein. Gehuld in een stoer zwemvest (van de zeilschool) heb jij letterlijk het roer in handen.

Tijdens deze cursus leer je op een rustige en vooral leuke manier alle dingen die bij het zeilen komen kijken. Onze instructeurs worden speciaal opgeleid om met jonge kinderen om te gaan zodat het altijd een te gekke week wordt! Het lesgeven wordt gedaan in kleine groepjes van maximaal 5 kinderen per instructeur dit doen wij zodat er voldoende aandacht is voor elk kind.

Laser Pico (11 – 13 jaar)
Alle schippers die te oud (11 jaar en ouder) en te groot zijn voor de optimist varen bij ons in de snelle en sportieve tweepersoons Laser Pico. Surfpak en zwemvest (van de zeilschool) aan en hop de plas op. Lekker snel en natuurlijk ook zeer gezellig om samen met je vriendje of vriendinnetje een week te varen!

Bij de laser pico zit de vaart er al meer in en zullen we al snel het hele meer gaan verkennen, een echt avontuur dus! De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen (dus 3 boten) waar je ook vaak mee doorwisselt. Maar geen paniek als jij graag met je vriendje of vriendinnetje in de boot/groep wilt dan houden wij hier natuurlijk rekening mee!
ImageImage
Image

Windsurfen

Lijkt het jou mooi om met een plank over het water te knallen? Ben jij tussen de 12 en 17 jaar? Ben jij niet bang om nat te worden? Dan ben jij een echte HENK en is windsurfen echt wat voor jou!

Op Zeilsurfschool Meerstad varen we alleen met goed en nieuw materiaal, dus geen oude surfzeilen die met ducktape aan elkaar hangen! Als beginner leer je het surfen met onze trainer zeilen van 3 m2 t/m 5 m2 gemaakt van dacron maar als je het surfen een beetje onder de knie hebt mag je al snel varen met de stoere monofilm zeilen van het merk Ezzy! De surfboards die wij bij Zeilsurfschool Meerstad gebruiken zijn van het merk Goya, ideaal om op te leren surfen maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor de gevorderde surfen om te kunnen knallen!

De lessen zijn zo opgebouwd dat je eerst de basis leert om zelfstandig te kunnen varen waarna de lessen zich verplaatsen naar andere plekken op het meer om de wind op te zoeken en gave moves gaat oefenen. De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 5 cursisten zodat er optimale aandacht is voor elke cursist.