Jeugdzeilen

Optimist (6 – 10 jaar)

Als het zeilen je wel stoer lijkt en je bent nog geen 10 jaar dan hebben wij speciaal voor jou de optimist. Dit is een boot die je helemaal zelf leert te varen. Jazeker, de instructeur is natuurlijk wel in de buurt, maar jij bent je eigen kapitein. Gehuld in een stoer zwemvest (van de zeilschool) heb jij letterlijk het roer in handen.


Tijdens deze cursus leer je op een rustige en vooral leuke manier alle dingen die bij het zeilen komen kijken. Onze instructeurs worden speciaal opgeleid om met jonge kinderen om te gaan zodat het altijd een te gekke week wordt! Het lesgeven wordt gedaan in kleine groepjes van maximaal 5 kinderen per instructeur dit doen wij zodat er voldoende aandacht is voor elk kind.


Laser Pico (11 – 13 jaar)

Alle schippers die te oud (11 jaar en ouder) en/of te groot zijn voor de optimist varen bij ons in de snelle en sportieve tweepersoons Laser Pico. wetsuit en zwemvest (van de zeilschool) aan en hop de plas op. Lekker snel en natuurlijk ook zeer gezellig om samen met je vriendje of vriendinnetje een week te varen!


Bij de laser pico zit de vaart er al meer in en zullen we al snel het hele meer gaan verkennen, een echt avontuur dus! De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen (dus 3 boten) waar je ook vaak mee doorwisselt. Maar geen paniek als jij graag met je vriendje of vriendinnetje in de boot/groep wilt dan houden wij hier natuurlijk rekening mee!

Kielboot

De Valk is ook onderdeel van onze vloot. Het is een mooie grote boot van 6,5 meter. Omdat de boot een stuk zwaarder is dan de zwaardbootjes moet je nog beter op je technieken letten. De boot ligt stabiel in het water en is daarom makkelijk om aan te wennen in vergelijking met bijvoorbeeld een zwaardboot.

Deze klasse heeft het grootste zeil van de zeilschool en wij kunnen je alles leren om hier zo snel mogelijk mee te gaan en alles over te kunnen vertellen.

De lessen worden op afstand gegeven. In de polyvalk zullen 3 cursisten zitten die opdrachten uitvoeren. De instructeur ligt voor anker in zijn motorboot en is het centrale punt voor de cursisten. 

Windsurfen

Lijkt het jou mooi om met een plank over het water te knallen? Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Ben jij niet bang om nat te worden? Dan is de windsurfdiscipline echt wat voor jou!

Op het Woldsmeer geven wij ook windsurflessen voor beginners tot gevorderden. Je surft in groepjes die ingedeeld zijn op niveau. Samen met je medecursisten en je instructeur surf je het meer op. Hier zoeken jullie een mooi plekje uit om te beginnen met de oefeningen. Lekker bezig zijn en feedback/uitleg krijgen van je instructeur. Als beginner wordt alles volledig uitgelegd zodat jij goed voorbereid het water op kan. Surf je al langer en behoor je tot de gevorderderen? Dan gaat de instructeur het wat lastiger maken voor jou. Leuke maar ook lastige opdrachten/oefeningen zijn belangrijk om jou bezig te houden! Uiteindelijk kan iedereen zelfstandig het meer op om daar lekker te surfen.

Als je verder wilt surfen na je CWO 1 kan je terecht op onze andere locatie aan het Zuidlaardermeer.